Д-р Спас Спасков коментира актуалната политическа обстановка и шансовете за

...
 Д-р Спас Спасков коментира актуалната политическа обстановка и шансовете за
Коментари Харесай

Д-р Спас Спасков с любопитно предложение за преговорите за правителство

 

Д-р Спас Спасков разяснява настоящата политическа конюнктура и възможностите за сформиране на държавно управление. Той направи забавно предложение за договарянията сред партиите, давайки образец от избора на папа.

" Тази обстановка е доста особена. Какво се случва - политиците имат напън, било от гласоподаватели, медии и кого ли не, и те не могат да вземат решение. И аз дори от време на време си мисля, че дали не е по-добре тези хора да не вземат участие в това държавно управление, откакто те това решение не могат да вземат, по какъв начин ще вземат след това решения да ни ръководят. Това го въвеждам в една смешка. Сега ще кажа една по-голяма смешка: Исторически видяно, сходно нещо се е развивало в миналото, когато се е избирал папа. Имало е страховит напън, тъй като се е избирал пред всички хора. Тогава умно са решили да се прави действието плод ключ, конклав. Затварят се кардиналите и до момента в който не пуснат белия дим, не ги отварят. Дали не е пристигнало времето по някакъв метод ние да затворим тези политици, да не им обръщаме внимание известно време до момента в който не вземат решение. Това несъмнено е напълно смешка ", сподели той в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия.

" Но опираме още веднъж до въпроса за взимане на решение. Дай боже да наберат мощ освен една политическа партия, а всички да създадат крачката към решението. Ако отидем на нови избори ще преповторим обстановката. Тогава може би би трябвало да търсим някаква конституционна смяна - да речем, в случай че Народното събрание не е съумял три пъти, четири пъти, пет пъти, да се премине към друга някаква форма на ръководство. Но повтарянето на една и съща неточност е ужасяваща. Ние настъпваме мотиката непрестанно. Никой не вижда това нещо и е доста отчайващо. Все отново аз се надявам, че ще се появи подобен разсъдък, точно в името на това да съществува Народното събрание. Правителство ще имаме, то ще бъде назначено от президента, в случай че народните представители не съумеят да го създадат, само че няма да имаме парламент.

До скоро бях огромен оптимист поради диалозите, които се водиха. Изведнъж обаче нещо докара до злополука в връзките. И още веднъж стартира да се приказва за изнудване с способи на изнудване ", съобщи още доктор Спасков. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР